Hur man botar en feminist

Alltså, Nanna Johansson. Vi skulle nog ha väldigt lite gemensamt om någon satte oss i ett rum tillsammans, men ibland är hon så jävla rolig att det är helt gränslöst. Som i Hur man botar en feminist, när hon på anatomisk nivå beskriver det här med att ”feminister bara fått för lite kuk”, och hur det fungerar i praktiken. Jag läser boken, skrattar, och konstaterar sen snabbt att den här ska gömmas från det att dottern lär sig läsa om några par år intill att hon kommer upp i en ålder då hon förstår ironi och sarkasm. Då får hon gärna läsa den, men jag hoppas innerligt att hennes verklighet då ska vara sådan att alla skämten ändå går henne förbi och bara ter sig märkliga. Men det lär nog förbli önskedrömmar, och den sunkiga sexismen i samhället kommer nog att någon form överleva i många år till, till allas nackdel.hur-man-botar-en-feminist

Sen till det som jag tycker är lite mindre roligt då, när det ska drivas med politiker. Javisst får man driva med politiker, men ibland går det lite till överdrift. Politikerföraktet vi redan har behöver inte spädas på i onödan (det gör de så bra själva), och det är inte vackrare om det kommer från vänster än om det kommer från höger (vilket annars verkar vara en vanlig uppfattning). Undandtag är SD. SD får man häckla och förakta obegränsat, om man frågar mig. De är nämligen inget politiskt parti  i mina ögon, utan en samling rasister med en skruvad verklighetsuppfattning där det enda verktyg de har i lådan är en hammare, så *ALLT* i deras värld är spikar, även Mingvaser, kattungar, människoansikten och liknande. En verklighetsuppfatting som de tyvärr har lyckats pracka på 13% av befolkningen, till viss del för att inget annat parti vill erkänna att det finns några spikar överhuvudtaget. Vilket det ju tyvärr gör. Men inte så många.

Såja, slut sidospår. Nanna Johansson var det. Sjukt rolig är hon, men bara för den som förstår sarkasm. Så köp den och läs den gärna, men håll den borta från barn under 12 (och vuxna som inte kommit längre än så i sin mentala utveckling).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s