Om bloggen

Bakom Fantastisk Fiktion döljer sig en vacker och genomklok och lagom rund officer i sina bästa år, med en tänkbar framtid som gymnasielärare i svenska. Ärligt men anspråkslöst kommenteras nyligen lästa böcker, som kan vara lite vad som helst, men fantasy och sci-fi dominerar. Mitt huvudsyfte med bloggen är att dela med mig av mina åsikter och synpunkter om böcker till andra, främst så att ni ska kunna välja om ni själva vill läsa boken eller inte. Detta innebär att jag ofta bara berättar vad jag tycker *om* boken, och inte så mycket vad den handlar om och framför allt försöker jag i det längsta att undvika spoilers – att avslöja för mycket om bokens handling. Hela poängen är ju att du ska få beslutsunderlag, inte att göra det helt värdelöst för dig att läsa boken.

Jag läser oftast som rekreation och avslappning, och älskar det storslagna, (melo)dramatiska och världsomvälvande, men blir avtänd av klichéer och stereotypa föreställningar. Jag blir uttråkad när relationer är den enda drivkraften i en berättelse, och njuter när författaren lyckas vända mina egna fördomar emot mig, eller bygger en berättelse med en sådan vändning att jag blir alldeles andlös. Vill du veta mer om mig som läsare så hänvisar jag till det här inlägget, där jag svarar på ett antal frågor om min läsning och min inställning till böcker.

Från och med 2017 är också tanken att utvidga bloggen från enbart böcker till att även omfatta datorspel. Det blir dock inga kompletta spelrecensioner (sådana finns det för gott om på Internet), utan fokus är spelens berättelser: hur de gestaltas, utvecklas, förgrenas och påverkas av mig som spelare. Jag hoppas och tror att många som tilltalas av mitt övriga litterära utbud ska uppskatta även detta.

Jag har ett ganska kritiskt öga när jag läser (vissa kanske skulle uttrycka det som att jag är en grinig jävel) – när jag jämför med andra läsare så ligger mina betyg ungfär ett betygssteg under genomsnittet för aktuell bok. Jag har valt att inte betygssätta böcker som jag recenserar här, jag tycker att sifferbetyg i någon form är väldigt svårt och ofta missvisande, eftersom att det bara säger hur jag uppfattar boken, medan du kan ha en helt annan uppfattning. Vill man ha mina betyg på böcker kan man kolla in min sida på Goodreads, men säg inte att jag inte har varnat dig. Och med detta sagt så tar jag emot de flesta recensionsexemplar jag blir erbjuden (kontakta mig på fantastiskf snabel-a gmail punkt com), men åter igen – säg inte att jag inte varnat dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s